Kris Kross Amsterdam maakt voor tweede keer hit van het jaar

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K. is de bestverkochte en gestreamde plaat van 2022 geworden. De samenwerking scoorde net iets beter dan As It Was van Harry Styles, heeft hitlijstsamensteller GfK bekendgemaakt.

Het dj-trio maakte in 2019 ook al de hit van het jaar, toen met Hij Is Van Mij - een samenwerking met Maan en Tabitha. Kris Kross Amsterdam is na Marco Borsato en Maan pas de derde act die tweemaal bovenaan in de jaarlijst eindigt. Borsato lukte dat in 1994 en 2006 met respectievelijk Dromen Zijn Bedrog en Rood. Maan was behalve in 2019 ook in 2021 de succesvolste met Blijven Slapen, een duet met Snelle.

Opvallend is dit jaar de hoge notering voor Another Love van Tom Odell. De single uit 2013 kwam afgelopen jaar weer in de belangstelling dankzij TikTok en als 'troostlied' voor de Oekraïense bevolking naar aanleiding van de oorlog met Rusland. Het nummer bereikte begin december een voorlopig piek op plek 10, maar staat in het jaaroverzicht desondanks al op 6. Het is naast Vluchtstrook de enige plaat die het gehele jaar in de lijst stond.

Jaarlijst 2022

1. Kris Kross Amsterdam feat. Antoon & Sigourney K. - Vluchtstrook

2. Harry Styles - As It Was

3. Rema - Calm Down

4. James Hype & Miggy Dela Rosa - Ferrari

5. MEAU - Dat Heb Jij Gedaan

6. Tom Odell - Another Love

7. Kris Kross Amsterdam, Donnie & Tino Martin - Vanavond (Uit M'n Bol)

8. Antoon - Hallo

9. Glass Animals - Heat Waves

10. FLEMMING - Amsterdam

Door: ANP