Najib Amhali gaat in 2023 voor het eerst zelf film regisseren

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Najib Amhali heeft al grootste plannen voor volgend jaar. De cabaretier gaat voor de allereerste keer een film regisseren en is ook van plan een jubileumshow te gaan maken, vertelt de cabaretier aan het ANP. "Dus dat zijn twee hele grote dingen die eraan komen voor het nieuwe jaar", aldus Amhali.

De cabaretier maakt zijn regiedebuut met de film Triq Salama, een komedie die een Marokkaanse familie volgt tijdens een autovakantie, terwijl zij allerlei problemen tegenkomen. "Het is niet mijn verhaal, maar ik mag 'm wel regisseren", aldus Amhali. Volgens de 51-jarige komiek is het al heel lang een ambitie van hem om een film te regisseren. "Dus dat vind ik ook spannend om te doen."

Jubileumshow

De komiek heeft het komend jaar verder druk met een jubileumshow, waarmee hij zijn 30-jarig jubileum wil gaan vieren. "Ik ga gewoon beginnen vanaf de tijd dat ik echt op het toneel stond. Dus ook met kindervoorstellingen. Als ik het dan zo terugreken is dat 30 jaar."

De jubileumshow moet volgens Amhali aan het einde van het jaar gaan lopen, maar de voorbereidingen zijn al begonnen. "Ik ben nu al hard aan het kijken wat ik erin ga doen en hoe ik daar een hele leuke 30 jaar on stage van ga maken."

Door: ANP