Orgel Joke moet komende tijd in ziekenhuis blijven

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Joke Meijer, beter bekend als Orgel Joke, moet de kerstdagen hoogstwaarschijnlijk in het ziekenhuis doorbrengen. Dat laat de 73-jarige Vlaardingse dinsdag in een gezondheidsupdate op Instagram weten.

"Uit onderzoeken is gebleken dat ik een zeer zeldzame vorm van spontane Hemofilie A heb", schrijft Meijer. Dat betekent dat haar bloed niet meer of niet goed stolt. "Gelukkig krijg ik daar nu de juiste behandeling voor en moet mijn lichaam het bloed van de interne bloeding oplossen. Gelukkig krijg ik pijnbestrijding. Komende tijd nog zeker in ziekenhuis maar komt goed."

Bij haar update heeft Meijer ook een nieuwe video geplaatst. Daarin speelt ze de kerstklassieker Jingle Bells. "Dit is in november opgenomen, fijn dat ik toch iets kan posten", aldus de muzikante.

Spoed

Meijer maakte zondag bekend dat ze een dag eerder met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Toen liet ze al weten dat ze voorlopig geen nieuwe liedjes meer kan posten.

Orgel Joke groeide aan het begin van de coronacrisis uit tot een internethit. Op Instagram, waar ze meer dan 40.000 volgers heeft, plaatste ze talloze filmpjes waarin ze simpelweg liedjes op haar keyboard speelt. Ze deed dit naar eigen zeggen om de mensen in coronatijd op te vrolijken.

Door: ANP