Omroep MAX wil Great British Bake Off-Musical naar Nederland halen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Omroep MAX "onderzoekt de mogelijkheden" om de Great British Bake Off-Musical naar Nederland te halen. Dat heeft een woordvoerder desgevraagd aan ANP laten weten. MAX kan nog niet zeggen of het gaat om de Engelstalige versie, een vertaling of een eigen Nederlandse variant: "In dat stadium zijn we nog niet. We zijn heel benieuwd of de Britse versie een succes wordt."

De Britse musical is gebaseerd op het succesvolle bakprogramma dat al vanaf 2010 veel kijkers trekt, eerst bij BBC en tegenwoordig bij Channel 4. Elke week moeten de deelnemers opdrachten uitvoeren, waaronder een technische opdracht en een signatuuropdracht. In Nederland is de variant Heel Holland Bakt even succesvol.

West End

De musical volgt diverse markante kandidaten die zich voorbereiden op de competitie in de hoop dat zij het zullen schoppen tot de felbegeerde finale. De voorstelling speelde de afgelopen zomer try-outs in Cheltenham. Het theaterstuk werd positief ontvangen en zal vanaf februari 2023 ook in Londen op West End te zien zijn. De kaartverkoop voor deze reeks is eerder deze week van start gegaan.

Omroep MAX werkt momenteel aan een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt. Binnenkort worden meer details over deze reeks naar buiten gebracht.

Door: ANP