Lil Kleine geeft in België eerste festivalshow in lange tijd

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Lil Kleine heeft in België weer opgetreden, nadat zijn show op het Nederlandse festival TIKTAK afgelopen weekend was afgezegd vanwege ophef over zijn komst. De rapper, die onder vuur ligt vanwege beschuldigingen van mishandeling, trad in de nacht van zaterdag op zondag op in Club EXO in Sint-Niklaas. Op Instagram deelt hij video's van de show en is te zien dat hij onder meer zijn hit Drank en Drugs liet horen.

Het Rotterdamse festival TIKTAK maakte vorige week kort van tevoren bekend dat Lil Kleine zou optreden. Het zou zijn eerste Nederlandse show in maanden zijn sinds hij in het nieuws kwam omdat hij zijn ex-partner Jaimie Vaes zou hebben mishandeld. Op de aankondiging kwam veel kritiek, dus besloot de organisatie het optreden toch te annuleren. Dat werd gedaan om alle bezoekers een "positieve ervaring" te bieden, zo liet TIKTAK weten.

In het buitenland trad Lil Kleine de afgelopen maanden wel af en toe op en ook de komende periode staan er wat cluboptredens in België gepland. Op 14 oktober gaat de rapper naar Versuz in Hasselt. Uitbater Yves Smolders zei eerder tegen Het Nieuwsblad niet op de hoogte te zijn van de situatie rond Lil Kleine. "En onschuld staat tot het tegendeel is bewezen’', zei hij tegen de Vlaamse krant. "Maar als het maatschappelijk niet verantwoord is om een artiest te laten optreden, ben ik de eerste om af te zeggen."

Door: ANP