Nachtclub De School heropent deuren in september

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In juni 2020 besloot één van de meest iconische Amsterdamse nachtclubs de deuren te sluiten na interne ongeregeldheden en discussies. Daar kwamen financiële problemen en een pandemie overheen. Toch kunnen nachtdieren hun hart weer ophalen omdat de club tot en met januari 2024 weer een vergunning heeft kunnen bemachtigen. Dit meldt Entertainment Business. 

Ambitie

De nachtclub heeft een ambitieus nieuw plan om uit te breiden met een aantal nieuwe diensten. Naast optredens van dj’s hoopt De School ook bands en kunstenaars te verwelkomen in de toekomst. Daarnaast komen er mogelijkheden om te eten en zelfs educatieve activiteiten. De School moet een multidimensionaal platform worden.

BLM 

In juni 2020 bezweek de organisatie onder veel interne ongeregeldheden. De nachtclub had zich volgens kritische fans niet hard genoeg uitgesproken tijdens de BLM-demonstraties van die zomer. Intern waren er problemen met het personeel en sommigen waren van mening dat er te weinig diversiteit was op de werkvloer. Naar eigen zeggen zijn deze problemen nu rechtgezet en lijkt het erop dat de nachtclub weer terug is.

Door: Nationale Recreatiegids