Gratis fototentoonstelling over historisch Amstelveen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In belevingscentrum Amstelveen InZicht kunnen bezoekers vanaf vandaag een fototentoonstelling bewonderen over het verleden van Amstelveen. Met oude archiefbeelden krijg je een kijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkeling van het stadscentrum. Dit meldt Amstelveenweb. 

Belevingscentrum 

Doorgaans wordt InZicht vooral gebruikt om presentaties te houden over het toekomstige Amstelveen. In het gebouw zijn gemeentespecialisten, ambtenaren van Rijkswaterstaat en aannemers present. Zij organiseren ontmoeten, demonstraties en visies voor morgen.

Doorstaan 

Toch probeert deze fototentoonstelling terug te blikken op hoe het was voordat de veenkolonie was aanbeland in de eenentwintigste eeuw. Met de archieffoto’s komt het oude Amstelveen van de jaren zeventig tot leven. De Sint-Annakerk die al sinds 1928 langs de Rijksweg staat wordt beschouwd als een regionaal icoon. Uit de tentoonstelling wordt duidelijk dat de kerk al bijna honderd jaar van ruimtelijke beleid heeft doorstaan.

Het belevingscentrum is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en de eerste zaterdag van de maand van 12:00 tot 17:00. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 1 augustus 2022.

Door: Nationale Recreatiegids