Vandaag Inside petitie Televizierring al 40.000 keer ondertekend

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De petitie van de makers van het programma Vandaag Inside tegen het besluit van de organisatie van de Televizierring om het programma uit te sluiten van deelname, is binnen een halve dag 40.000 keer getekend. De makers startten de petitie om de organisatie achter de Televizierring te bewegen het programma toch deel te laten nemen aan de publieksprijs.

De organisatie van de Televizierring had te kennen gegeven dat VI te veel lijkt op Voetbal International, dat in 2011 de prijs in de wacht sleepte. In de reglementen voor de tv-prijs staat al jaren dat programma's die de prijs al eens hebben gewonnen óf een al te gelijkende spin-off zijn niet meer kunnen winnen. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zijn het daar niet mee eens.

Niet alleen de makers van VI, maar ook de makers van het programma De Avondshow met Arjen Lubach zijn verbaasd dat zij niet meedingen voor de publieksprijs. Volgens de Televizierring zou De Avondshow een "spin-off" zijn van Zondag met Lubach, dat in 2017 de prijs won. Producent Human Factor beklemtoont dat De Avondshow "een neuwe naam, nieuwe zender, nieuw tijdslot, nieuwe studio, nieuw decor, nieuwe onderdelen en alleen maar nieuwe rubrieken heeft. De enige overeenkomst met Zondag met Lubach is dat Arjen grapjes maakt over nieuws."

De VPRO, die De Avondshow uitzendt, gaat niet klagen bij de organisatie. "Maar als fans van het programma vinden dat De Avondshow wél in aanmerking moet komen, dan moeten de kijkers dat vooral aangeven bij de Televizierring", aldus de omroep. De organisatie achter de Televizierring kon vrijdag niet direct reageren op de kwesties. 

Door: ANP