Bart de Graaff krijgt YouTube-kanaal op twintigste sterfdag

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op de twintigste sterfdag van BNN-oprichter Bart de Graaff woensdag, lanceert zijn zus Mirjam een YouTube-kanaal waarop beelden te zien zullen zijn die nu nog niet online staan. Dat maakt Mirjam de Graaff bekend in De Telegraaf.

"Op deze manier hoop ik dat hij ook bij een jonger publiek bekendheid krijgt", legt Mirjam uit in de krant. Het YouTube-kanaal zet ze samen met BNNVARA en de Bart de Graaf Foundation op. "Er is een hele generatie die hem niet heeft gekend. Bart heeft enorm veel voor de Nederlandse televisie betekend. Op deze manier wil ik hem ook, zeg maar, een beetje laten herleven."

De Graaff werd bekend door een koekjescommercial en kreeg daarna op Veronica zijn eigen kinderprogramma B.O.O.S. (Bart Omroep Organisatie Stichting), dat hij als 'omroepdirecteur' presenteerde vanuit de kelder van de zender. In 1997 mocht hij zich na de oprichting van jongerenomroep BNN daadwerkelijk omroepdirecteur noemen.

Herdenking

Mirjam de Graaff werkt als regisseur bij het inmiddels gefuseerde BNNVARA, waar Bart woensdag wordt herdacht. "Vanochtend wordt er een speciaal ontbijt geserveerd. Daar vertel ik aan medewerkers die Bart niet gekend hebben, wie hij was. We sluiten de dag af met een borrel en bitterballen. Daar was-ie dol op."

Door: ANP