Nieuwe televisieverslaggevers versterken Haagse redactie

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De NOS onthult de drie nieuwe televisieverslaggevers van de omroep die deel uitmaken van de Haagse redactie. Dit zijn Emma Jackson (39), Nouschka van der Meijden (32) en Jorn Jonker (34). De nieuwe gezichten vullen de lege plekken op die Ron Fresen, Ireen Oostveen en Ardy Stemerding achter hebben gelaten.

Jackson werkt ruim elf jaar bij de NOS, waaronder bij de binnenlandredactie en de redactie economie. Van der Meijden is dit jaar bij de NOS begonnen als politiek redacteur en werkte daarvoor bij de politieke redacties van onder meer de talkshows Pauw en Jinek. Jonker was eerder onderdeel van de politieke redactie van Nieuwsuur.

"Het wordt een mooie nieuwe start", reageert Dominique van der Heyde, chef van de politieke redactie, "met 'a star is Jorn' Jonker, die zijn kwaliteiten bij Nieuwsuur meer dan bewezen heeft. Met Nouschka's scherpe blik op samenleving en politiek; zij legt met haar interviews de politici nu al het vuur aan de schenen. En Emma is een journalistiek zwaargewicht; ze ruilt het chefschap van de economieredactie in, om weer zelf verhalen te gaan opsporen en maken. Ik verheug me op haar komst naar Den Haag."

Fresen besloot wegens ziekte te stoppen, Oostveen is overgestapt naar de eindredactie van het NOS Jeugdjournaal en Stemerding wordt de Brussel-correspondent van de NOS.

Door: ANP