De geschiedenis van vergane tulpen komt tot leven in Kasteel Muiderslot

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In het Nederlandse sprookjeskasteel Muiderslot nabij Muiden draait nu een tentoonstelling over de prachtigste bloemen uit de Nederlandse geschiedenis. De tentoonstelling Flower Power: Bloemportretten van Dennis A-Tjak is niet te missen bij een bezoek aan één van de ruimtes in het kasteel. Dit meldt NRC Handelsblad. 

Koloniale sporen 

Dennis A-Tjak probeert bloemen zoals de narcis of de hibiscus op een gestileerde manier af te beelden. Zijn bloemfoto’s zijn onder andere te bewonderen in de slotkeuken, de eetkamer en de ridderzaal. Terugkerend in zijn werk is een verbinding met het verleden. Planten die in Nederland kwamen dankzij koloniale verbindingen spelen altijd een rol. Dennis is zelf geboren in Paramaribo als zoon van een Surinaamse vader en een Indonesische moeder.

Het machtige Muiderslot 

Met behulp van een audiotour kunnen bezoekers de wondere wereld van de planten ontdekken. Elke bloem wordt toegelicht met historische en symbolische informatie. Bloemen laten volgens Dennis een expressieve schoonheid zien. De ruimtes van het Muiderslot zijn supplementair aan de historische verhalen achter de prachtigste bloemportretten. Het Muiderslot werd doorgaans bewoond door machtige personen die tijdens de Gouden Eeuw ongetwijfeld in verbinding stonden met de nieuwste producten uit overzeese territoria. 

De tentoonstelling draait tot en met 12 juni. Meer informatie vind je op de website van het Muiderslot. De werken van Dennis A-Tjak zijn te bewonderen via zijn eigen website.

Door: Nationale Recreatiegids