In 2023 kan Filmfestival Rotterdam weer fysiek plaatsvinden

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat ervan uit dat het festival in 2023, voor het eerst in drie jaar, weer volledig fysiek plaats kan vinden. De 52e editie van het grootste filmfestival van Nederland zal plaatsvinden van 25 januari tot en met 5 februari.

Dat maakte IFFR donderdag bekend. "We hebben veel respect voor de veerkracht van ons team dat de afgelopen twee uitdagende jaren erin geslaagd is publiek bij IFFR te betrekken en filmmakers te ondersteunen", aldus festivaldirecteur Vanja Kaludjercic.

Het festival stelt zichzelf als doel om de komende jaren "als organisatie duurzamer en dynamischer te worden", stelt algemeen directeur Marjan van der Haar. "Dit is essentieel om de toekomst van IFFR in deze nieuwe tijd veilig te stellen". De herstructurering van het festival moet de komende weken concreet vorm krijgen en wordt in mei gepresenteerd op het filmfestival van Cannes.

Tijdens de editie van 2022, afgelopen februari, registreerde IFFR bijna 180.000 online vertoningen. Hiermee bewees IFFR naar eigen zeggen, ondanks de coronarestricties, tot een van de grootste publieksfestivals ter wereld te behoren.

Door: ANP