Breek je bubbel tijdens de Nationale Museumweek van 4 tot 10 april

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Elk jaar vindt rond deze tijd de Nationale Museumweek plaats. Tussen 4 en 10 april 2022 wordt er landelijke aandacht gevraagd voor de museumwereld. Tijdens deze week worden musea door heel Nederland extra in het zonnetje gezet. Dit meldt Nationale Museumweek. 

Door twee jaar corona staat deze keer het tastbare museumbezoek centraal. De aangesloten musea hebben daarom het thema ‘Open je wereld!’ gekozen. Een museum moet een plek zijn waar je je horizonnen verbreedt. Waar je buiten je gebruikelijke bubbel kennis kan maken met het nieuwe en het vreemde. Musea zijn ontmoetingsplaatsen die gesprekken tussen ongehoorde stemmen aanwakkeren. Maar bovenal is een bezoek aan een museum een leuke dagbesteding die enorm veel voldoening kan geven.

Grootschalig evenement  

Al sinds 28 maart zijn er diverse activiteiten bekendgemaakt door heel Nederland. Ambassadeurs van de week hebben hun verhalen gedeeld in een speciale videoreeks. Ook zijn er suggesties gedaan om de ervaring zo comfortabel mogelijk te maken. Juist hierdoor kunnen mensen die nog nooit eens in een museum zijn geweest ook een bezoek brengen.

Meer dan 450 musea door het hele land zijn aangesloten bij de museumweek. Dit jaar is al de achtste editie van het evenement. Conservatoren, restaurateurs, vrijwilligers en kunstenaars zijn te popelen om weer mensen in persoon te ontvangen. Volg deze link voor meer informatie over het verloop van de week.

Door: Nationale Recreatiegids