Provincie Utrecht spekt kas cultuur- en erfgoedsector

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Om de verliezen van de coronapandemie op te vangen hebben de Provinciale Staten van Utrecht besloten op 2 miljoen euro extra vrij te maken voor de komende twee jaar. Het zogeheten Herstelpakket bestaat uit regelingen en projecten die bedoeld zijn om innovatie en herstel van de sector te stimuleren. Dit meldt de Provincie Utrecht.

Demotivatie

Met dit geld hoopt de Provincie jonge makers weer aan de gang te krijgen. Vooral deze groep kan na de demotiverende coronajaren een steuntje in de rug gebruiken. Het Herstelpakket is niet alleen bestemd voor de makers zelf, maar ook voor alle betrokkenen bij het uitvoeren van de producties. Denk hierbij aan de technici achter lichtshows of de programmering van festivals. Verder kunnen ook kunstinsttelingen en de streek- en kasteelmusea een beroep doen op de beschikbare subsidies. 

Publieksbehoeften  

Naast directe financiële ondersteuning wordt er vanuit de Provincie een onderzoek uitgevoerd naar publieksbehoeften. Zo kan er achterhaald worden hoe de bezoekersaantallen in musea en theaters weer kunnen aantrekken. Gedeputeerden benadrukten vooral dat zzp'ers het zwaarst zijn getroffen door het wegvallen van hun inkomsten. Uit gesprekken met de sector bleek dat de financiële steun nog tot 2023 nodig is.

Door: Nationale Recreatiegids