Henny Huisman vereeuwigd in Hoornse tentoonstelling over de Soundmixshow

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Afgelopen vrijdag kwam er veel pers bijeen om de opening van een de nieuwe expositie ‘De Henny Huisman Show’ te bewonderen. Het Hoornse Museum van de 20e Eeuw verwelkomde onder andere de journalist Jacques D’Ancona, familie en vrienden. Dit meldt OnsWestfriesland. 

De Soundmixshow 

Huisman werd als eerste bekend bij het Nederlandse publiek toen hij in 1983 de Playbackshow presenteerde.  D’Ancona heeft Huisman leren kennen als jurylid van het razend populaire vervolg, de Soundmixshow. Huisman begeleidde als presentator de deelnemers die tijdens deze show een liedje van hun favoriete artiest niet playbackten maar nazongen. Hun uitvoering werd vervolgens beoordeeld door een jury.

Spaarkmakende privécollectie  

Tijdens de tentoonstelling zijn kleding- en decorstukken maar ook foto’s en prijzen van de Soundmixshow te bewonderen. Deze zijn aangevuld met objecten uit de privécollectie van Huisman. Een voorbeeld is het kledingwinkeltje van de Mini Playbackshow, een spin-off met kinderen als deelnemers. Ook zijn er zeldzame foto’s en gouden platen te bewonderen. Een hoogtepunt zijn de iconische extravagante jasjes van Huisman.

Huisman was van oudsher drummer en hoewel zijn succes nu geschiedenis is, heeft de presentator lang moeten strijden voor een plekje op televisie. Dit blijkt uit zijn tentoongestelde sollicitatiebrieven.

Het museum is gevestigd op Het Hoornse Oostereiland. Volg deze link meer informatie over de tickets en de tentoonstelling . De tentoonstelling loopt tot en met 30 oktober 2022. 

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Museum van de Twintigste Eeuw