Boeken over Oekraïne worden massaal gelezen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Boeken over Oekraïne en de oorlog die Rusland is begonnen zijn de laatste twee weken erg in trek in Nederland. In de Bestseller Top 60, de lijst die boekenkoepel CPNB wekelijks publiceert, staan vier werken over dit onderwerp opvallend hoog genoteerd.

In het boek Aleksandra reconstrueert Lisa Weeda voor haar oma haar familiegeschiedenis, die terugvoert naar Oekraïne. Het boek stijgt al twee weken in de lijst en staat nu op de elfde plek.

Poetin 

Het boek De Nieuwe Tsaar dat journalist Steven Lee Myers schreef over president Poetin stond in 2015, toen het werd uitgebracht, drie weken in de lijst. Inmiddels is het werk terug en staat het op de 21e plek. Ook in We moeten het even over Poetin hebben van Mark Galeotti wordt de Russische president geanalyseerd. Het boek is drie jaar oud, maar verscheen nu voor het eerst op papier in Nederland en komt binnen in de lijst op nummer 35.

De laatste vermelding is De Slag om Europa van Rob van Wijk. De hoogleraar internationale betrekkingen duidt in het boek waarom China, Rusland en de brexit van invloed zijn op de positie en macht van de Europese Unie. Van Wijk is deze week de hekkensluiter in de Top 60.

Door: ANP