5000 euro voor professionalisering kunnen musea in Groningen krijgen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Musea in de provincie Groningen kunnen 5000 euro krijgen voor digitalisering of professionalisering van de collectie. Gedeputeerde Mirjam Wulfse reikte donderdag 3 maart de eerste cheque uit aan de directeur van het Nationaal Busmuseum in Hoogezand. De provincie heeft samen met 19 Groninger musea een programma opgesteld voor digitalisering en professionalisering van hun collectie. Dat meldt de provincie Groningen. 

Het Busmuseum gaat de 5000 euro gebruiken om een conservator in te huren om te helpen bij het beheer van de collectie. Het museum heeft een grote verzameling bussen met bijzondere verhalen en wil die op een goede manier bewaren. Er is te weinig ruimte in het museum om alle bussen te kunnen bewaren en te laten zien. Samen met een expert wil het museum onderzoeken hoe de bussen op de beste manier een plek kunnen krijgen. De provincie vindt het belangrijk om het Nationaal Busmuseum in Hoogezand te ondersteunen. Het museum heeft een belangrijke maatschappelijke functie in Hoogezand en omgeving door de vele vrijwilligers die zich ervoor inzetten. 

Meerjarenprogramma Innovatie Musea 

19 Groninger musea doen mee aan het Meerjarenprogramma Innovatie Musea. Met het programma willen we samenwerking en professionalisering binnen de musea stimuleren. Voor de komende drie jaar is hiervoor  750.000 euro beschikbaar. Deelnemende musea zijn onder andere het Groninger Museum, Storyworld in Forum Groningen, Museum Stad Appingedam en Museum Wierdenland Ezinge.

Door: Nationale Recreatiegids