Bekende Nederlanders zijn solidair met Oekraïne

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Onder de duizenden demonstranten die zich zondag op de Dam in Amsterdam hebben verzameld, bevinden zich ook enkele BN'ers. Onder anderen Claudia de Breij, Victoria Koblenko en Jeangu Macrooy zijn op het plein te vinden, om net als de rest van de actievoerders hun solidariteit met Oekraïne te tonen. De actie is rond 14.00 uur begonnen.

Victoria Koblenko deelt een foto op Instagram, waarop zij samen met een aantal andere demonstranten staat. Ze draagt een bord met de tekst 'Put in some love'. Ook op Instragram plaatste Koblenko, zelf van Oekraïense komaf, verscheidene foto's en video's van de actie op het Amsterdamse plein. Actrice Georgina Verbaan is ook aanwezig en deelt een video op Twitter met een deel van een speech die wordt gehouden.

Voormalig Eurovisie Songfestivaldeelnemer Jeangu Macrooy deelt een paar video's ter plaatse via zijn Instagram. Afgelopen vrijdag maakte de European Broadcasting Union (EBU) nog bekend dat Rusland dit jaar is uitgesloten van deelname aan de bekende muziekwedstrijd, vanwege de inval in Oekraïne. Ook omroepbestuurder Jan Slagter is erbij. "Mooie opkomst demonstratie tegen oorlog in Oekraïne!", twittert de omroepdirecteur en presentator van Omroep MAX.

Tasje

Schrijfster en cabaretière Claudia de Breij deelt op Instagram en Twitter het bericht: "Heb je geen Oekraïense vlag, dan kan een Albert Heijn-tasje met een Jumbo-tasje ook." De vlag van Oekraïne is blauw en geel. Presentatrice Britt Dekker deelt de post van De Breij in haar Instragram Story, met zowel hartjes als "haha". Stylist Maik de Boer is ook aanwezig en deelt een foto van de actie op zijn Instagram.

Door: ANP