Rob en Ferdi Bolland blij dat recente tekst vereeuwigd wordt in Den Haag

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Rob Bolland en zijn broer Ferdi vinden het "geweldig" dat een van hun recente teksten vanaf vrijdagmiddag vereeuwigd staat op een muur in Den Haag. Dat laat Rob namens het tweetal weten aan het ANP. Beide broers zullen vrijdag aanwezig zijn bij de onthulling van de plaquette.

"Het is geweldig om op deze manier geëerd te worden in de stad waar we zoveel van houden en waar ik ook woon", vertelt Rob. "Ik kom hier letterlijk elke dag langs met mijn hond. Onze carrière is gebouwd op teksten: het is heel bijzonder dat juist dat de kern van dit eerbetoon vormt."

Eerder werden Haagse artiesten als Harrie Jekkers en Kees van Kooten op deze manier geëerd. De acht regels op de muur aan de Veenkade komen niet uit een van hun grootste hits, zoals Rock me Amadeus of You're in the Army Now, maar uit een hertaling van een Engels nummer, Misschien Huil Ik Niet Hard Genoeg. "Ik vind dat wel bijzonder, want al die megahits onthouden de mensen toch wel. Dit liedje zou anders over een paar jaar vermoedelijk vergeten zijn", aldus Rob.

De teksten die worden gekozen sluiten doorgaans aan op de locatie, en de eigenaresse van dit pand biedt rouwverwerking aan, vertelt hij. "Ik vind het een prachtige keuze." Dat hij zelf ook ongeneeslijk ziek is, speelde geen rol bij deze afweging. "Ik weet inmiddels al een paar jaar dat ik kanker heb, ik ben er niet meer dagelijks mee bezig. Net zoals ik ook niet meer elke dag denk: goh, wat hebben we toch een hoop hits gehad."

Hommage

De hommage aan de broers Bolland is een initiatief van Henk Augustijn, de kunstenaar die verantwoordelijk is voor meerdere muurteksten in de stad. De plaquette zal vrijdag worden onthuld door wethouder Robert van Asten (D66).

Door: ANP