Bioscopen noemen nieuwe maatregelen 'enorme klap'

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De bioscoopsector is geschrokken van de vrijdag aangekondigde coronamaatregelen. De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) noemt het "een enorme klap" dat bioscopen en filmtheaters niet alleen om 17.00 uur moeten sluiten, maar dat ze behalve de controle van het coronatoegangsbewijs ook de 1,5 meter afstand moeten gaan handhaven.

De NVBF verwacht door de nieuwe maatregelen de komende weken een omzetverlies van minimaal 80 procent, laat de branchevereniging weten. Een nieuw steunpakket, dat het kabinet heeft aangekondigd, noemt de NVBF dan ook noodzakelijk. Ook wil de organisatie een uitbreiding van de TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten). "Daarnaast vraagt de sector compensatie voor de voorraden die niet meer gebruikt kunnen worden."

'Geen herleidbare besmettingen naar de bioscopen'

De sector vindt de maatregelen onbegrijpelijk. "De bioscoopsector heeft de QR-check immers vanaf het begin goed op orde en controleert actief. Gedurende de gehele coronacrisis zijn er geen herleidbare besmettingen naar de bioscopen en filmtheaters vastgesteld."

Door: ANP