Theaterbranche haalt opgelucht adem: voor hen geen nieuwe coronamaatregelen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De theaterbranche haalt opgelucht adem nu geen nieuwe coronamaatregelen voor theaters gaan gelden. Theaters kunnen komende tijd nog steeds met een volle capaciteit hun voorstellingen laten doorgaan. Bestaande maatregelen, zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs, blijven wel gelden.

"We zitten vlak voor de première van Titanic en hebben keihard gewerkt met iedereen", zegt Hans Cornelissen, artistiek directeur van De Graaf & Cornelissen Entertainment. "Dus het is echt een enorme opluchting." Vooral omdat de branche al zo hard getroffen is, zegt hij.

Hoewel hij opgelucht is, vindt hij het "een logische gang van zaken". Want het is veilig om naar een voorstelling te gaan stelt hij, gezien hier goed wordt gecontroleerd op coronatoegangsbewijzen en iedereen kan zitten. Daar sluiten ook Boris van der Ham, voorzitter Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP), directeur Siebe Weide van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en een woordvoerster van Stage Entertainment zich bij aan.

Slecht signaal

Volgens Weide kunnen de nieuwe maatregelen van dinsdag, hoewel die niet gelden voor de theaterbranche, wel invloed hebben op de kaartverkoop. "Tot nu toe zijn mensen voorzichtig en niet snel gekomen. Misschien wordt dat erger." Dat zegt ook Cornelissen. "Het is een soort slecht signaal. We moeten toch weer ons best doen om het publiek te veroveren."

Daarnaast denkt Weide dat er altijd nog nieuwe maatregelen voor de branche kunnen volgen. Op 12 november wordt de situatie opnieuw beoordeeld. "Het is een onzekere situatie voor theaterland. We varen de mist in, want we weten niet wat voor ons komen gaat."

Door: ANP