Lisse Knaapen speelt theaterstuk gebaseerd op leven Karin Bloemen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Actrice Lisse Knaapen (28) speelt vanaf februari 2022 de solovoorstelling In het licht, geproduceerd door Solo Stories en gebaseerd op de autobiografie van Karin Bloemen. In haar boek beschrijft Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst.

Knaapen brak door met haar hoofdrol in de musical SKY, waarvoor ze unaniem lovende kritieken ontving. In de jaren erna speelde ze rollen in onder meer de toneelvoorstelling Intouchables en de musical Soldaat van Oranje. Ook speelde ze de Solo Stories-monoloog Emma wil leven, waarin ze een jonge vrouw vertolkte die aan anorexia leed. Ook voor haar rol in deze voorstelling werd Knaapen geroemd door pers en publiek.

In het licht wordt geregisseerd door Benno Hoogveld, het script wordt geschreven door Marc Veerkamp. Muziek zal, net als in het leven van Bloemen, een belangrijke rol in de voorstelling spelen. Speciaal voor deze productie heeft Ellen ten Damme nieuwe muziek gemaakt. De solovoorstelling speelt van februari 2022 tot en met juni 2022 in de Nederlandse theaters. In een aantal theaters is de kaartverkoop reeds gestart.

Door: ANP