Van Engelshoven roept Nederland op: Ga allemaal naar het theater

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Demissionair cultuurminister Ingrid van Engelshoven heeft zondagavond heel Nederland opgeroepen om massaal naar het theater te gaan. Zij deed dit op het slot van de Uitmarkt, tijdens de traditionele Musical-Singalong op het Museumplein.

"Zo fijn dat er weer een Uitmarkt is waar we kunnen genieten van al het mooie dat we hebben gemist", zei Van Engelshoven. "Er is niets zo mooi als samen in een theater genieten van live optredens en live muziek."

Zij bedankte namens de demissionaire regering alle producenten en theatermakers voor hun daadkracht en flexibiliteit in het afgelopen coronajaar. "Ik hoop zo dat Nederland nu denkt: ik wil alles wat ik hier vanavond zag in het theater zien. Koop daarom die kaartjes! Daarmee steunt u niet alleen de makers en blijft u dit mogelijk maken. Maar u geeft uzelf ook een fantastisch cadeau: een avond vol inspiratie, schoonheid en genot die alleen in het theater te vinden is."

Vanuit de cultuursector klonk het afgelopen jaar regelmatig kritiek op het kabinet omdat kunst en cultuur niet hoog op het prioriteitenlijstje leek te staan als het ging om versoepelingen.

Door: ANP