Lubach en Jansen scoren met eerbetoon aan nieuwe theaterseizoen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het lied dat verschillende theatermakers en theater De Kleine Komedie hebben gemaakt als ode aan het nieuwe seizoen dat na de coronacrisis aanbreekt, is online een hit. Het nummer, dat dinsdagmiddag werd gelanceerd, is binnen een etmaal zeker honderdduizend keer beluisterd.

Volgens een woordvoerder van De Kleine Komedie is het lied via YouTube zeker 20.000 keer bekeken en waren er op Instagram meer dan 53.000 weergaven van het nummer. Maar alle betrokken cabaretiers, zoals Arjen Lubach, Peter Pannekoek en Dolf Jansen, hebben het nummer via hun eigen accounts ook gedeeld. Ook hier is het lied en de bijbehorende clip per account naar schatting zeker tienduizenden keren bekeken.

Het lied, Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal?, is een bewerking van de klassieker Wat voor weer zal het zijn in Den Haag? van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. In de nieuwe versie wordt op een grappige manier geschetst wat voor werk de theatermakers moeten gaan doen, nu de theaters niet met volledige capaciteit open kunnen.

Zo start Pannekoek een poffertjeskraam, wordt Karin Bloemen bloemist, Arjen Lubach start een schildersbedrijf, Stefano Keizers wordt mondhygiënist en Henry van Loon gaat in de horeca aan de slag. "Ik wil terug naar het oude normaal, ik verlang naar de sfeer van de zaal", luidt het einde van het nummer. Ook Yentl Schieman, Christine de Boer, Alex Ploeg, Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn te zien in de videoclip.

Door: ANP