Theaterproducenten willen open met volledige capaciteit

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De theaters moeten per 20 september met volledige capaciteit open, vindt de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP). Tot 20 september moeten bezoekers van theaters, schouwburgen, concertzalen en podia op hun zitplaats nog anderhalve meter afstand houden, waardoor de capaciteit niet volledig kan worden benut.

Bij de VVTP zijn verscheidene producenten aangesloten, waaronder Agents After All, Medialane, Studio 100, Stage Entertainment en De Graaf & Cornelissen.

"De Vrije Theaterproducenten zijn ondernemers, ze zijn volledig afhankelijk van de kaartverkoop. De producties worden opgestart zonder garantiefonds, dat geldt uitsluitend voor de evenementen en festivals, maar door de grote diversiteit binnen de theaters hebben ze geen enkele basis om te kunnen produceren", aldus VVTP-voorzitter Boris van der Ham. "De kosten komen regelrecht voor rekening van de (niet-gesubsidieerde) theatermakers. De onzekerheid is ontzettend groot."

De Vrije Theaterproducenten doen dan ook een dringende oproep aan het demissionair kabinet "om de podia te wijzen op hun verantwoordelijkheden en de gebouwen maximaal open te stellen voor publiek". Dat betekent dat per 20 september, wanneer de 1,5 meterregel waarschijnlijk wordt losgelaten, een capaciteit van 100 procent.

Door: ANP