André Hazes wordt eerste Nederlandse NFT in digitaal museum

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
André Hazes wordt de eerste Nederlander die deel gaat uitmaken van het NFT-Art Museum, een digitale eregalerij van objecten die te maken hebben met internationale celebrities. Het NFT-Art Museum opent op 1 augustus de digitale deuren. De collectie kan dan bekeken worden met een smartphone via Augmented Reality (AR) of op een pop-uplocatie via AR die regelmatig in wereldsteden zal verschijnen.

Het object van Hazes wordt een boek dat zijn voormalige bodyguard Robert de Waal over zijn tijd met de volkszanger heeft geschreven. Het boek heet De schaduw van André Hazes en telt een paar honderd bladzijden. Het boek zal als NFT in het museum te zien zijn, een zogeheten non-fungible token (NFT). Dat zijn niet-inwisselbare digitale bestanden, die als uniek bewijs gelden voor bijvoorbeeld digitale kunst, muziek of video's.

Een fysieke gouden versie van het boek zal via de website van het museum worden geveild tussen 1 en 7 augustus. De biedingen zullen in bitcoins zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar PASCAL Foundation, een stichting die een programma ontwikkelt om kinderen te helpen in De Pijp, de oude volksbuurt waar Hazes opgroeide.

De aankondiging komt aan de vooravond van de zeventigste geboortedag van Hazes, 30 juni.

Door: ANP