BLØF kan niet wachten om weer op het podium te staan

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
BLØF heeft door de coronamaatregelen nog nooit zo lang als nu niet opgetreden. De band heeft in de tussentijd geen livestreamconcerten gedaan en staat daarom te popelen om binnenkort weer op het podium te staan.

"We doen dit als band al bijna dertig jaar en hebben daarvoor ook opgetreden met andere bandjes. We hebben onszelf wel vakanties gegund waardoor we er een maandje of drie uit waren, maar we hebben nog nooit zolang niet opgetreden als nu", vertelt zanger Paskal Jakobsen aan het ANP.

Op de agenda staan vanaf volgende maand enkele concerten gepland. Voor BLØF is dat lang geleden, want de muzikanten zagen het niet zitten om digitale optredens te doen. "Wij vonden dat toch niet echt de 'real deal' en vrij ongemakkelijk. Er is voor ons als muzikanten weinig plezier aan te beleven omdat je die interactie met het publiek mist", legt de zanger uit.

Serieuze blaren

De band heeft het live spelen enorm gemist. "Voor mij is muzikant zijn dat je je emoties kunt uiten en kunt doorgeven. Ik ben dat al jaren gewend en opeens kon dat niet meer. Ik ben zo blij dat we dat straks weer kunnen. Daar heb ik ernstige behoefte aan en ik kijk er ook ontzettend naar uit", zegt drummer Norman Bonink.

Naast dat de muzikant verwacht dat het weerzien met het publiek emotioneel gaat zijn, verwacht hij ook dat het fysiek pittig gaat zijn. "Ik weet zeker dat ik na het eerste optreden serieuze blaren heb, maar alleen maar lekker om te voelen dat we weer bezig zijn."

Ook Jakobsen kan niet wachten. "Ik had laatst een paar familieleden over de vloer, speelde voor hen een paar liedjes en dat vond ik een emotionele aangelegenheid. Ik moest iets wegslikken, merkte ik, toen ik aan het zingen was. Alsof ik bijna vergeten was hoe het is om de sensatie te ervaren van hoe het is om muziek voor mensen te maken." Er zijn bij de zanger lichtelijke zenuwen voor de terugkeer op het podium, maar er is vooral veel zin. "Een beetje als koeien die weer de wei in mogen."

Door: ANP