Rutte: vervroegen nieuwe fase voor culturele sector

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het kabinet vervroegt de nieuwe fase van versoepelingen vooral vanwege de culturele sector. Dat stelde demissionair premier Mark Rutte vrijdag tijdens de persconferentie.

Theaters, bioscopen en musea mogen vanaf 5 juni onder voorwaarden weer open en bezoekers ontvangen. "Het is een gecalculeerd risico, en als de hemel naar beneden valt en de cijfers de lucht inschieten hebben we een nieuwe situatie", waarschuwde Rutte. "Maar dat scenario is onwaarschijnlijk. Dit is een gecalculeerd risico."

De derde stap die vanaf 5 juni van kracht is, betekent dat er maximaal vijftig mensen in bioscopen en theaters ontvangen mogen worden. Vaste plaatsen, de anderhalvemeterregel en een ‘checkgesprek’ zijn verplicht. De vaste regels, zoals het dragen van mondkapjes, het houden van anderhalve meter afstand en het handen wassen, blijven van kracht.

Met toegangstesten zijn meer bezoekers welkom. In een zaal van 600 man kunnen op die manier zo’n tweehonderd bezoekers worden ontvangen. Nachtclubs, discotheken en evenementen vallen nog niet onder de nieuwe fase.

Door: ANP