Stef Bos gaat theatershow maken over Zuid-Afrikaanse voetballers

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Muzikant Stef Bos gaat de liedjes maken voor een muziektheatershow over inclusiviteit, die in juni 2022 in het stadion van Heracles Almelo te zien zal zijn. In de voorstelling staan de levensverhalen centraal van Darius Dhlomo en Steve Mokone, de eerste buitenlandse voetballers in de Nederlandse Eredivisie. De Zuid-Afrikanen speelden allebei in de jaren vijftig bij onder meer Heracles.

Het is de bedoeling dat de voorstelling drie weken lang te zien is in het stadion, voor een publiek van rond de 2000 mensen per avond. Behalve Stef Bos zullen zich nog tal van andere prominente theatermakers aan het project verbinden, waarvan de namen later worden bekendgemaakt.

De voorstelling maakt deel uit van een groot project van de Stichting GelijkSpel, die inclusiviteit en gelijke kansen wil bevorderen. De voorstelling gaat gepaard met een educatief project en een documentaire, om het thema nog meer onder de aandacht te brengen. Participanten in het project zijn meer de Special Olympics, ADG dienstengroep en de provincie Overijssel.

Stef Bos heeft een nauwe band met Zuid-Afrika. Hij woont er deels omdat hij getrouwd is met een Zuid-Afrikaanse kunstenares. Het land speelt ook met grote regelmaat een rol in zijn werk.

Door: ANP