Fans missen Diederik Ebbinge nu al in Luizenmoeder-film

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Fans zijn ontstemd omdat acteur Diederik Ebbinge niet in de nieuwe Luizenmoeder-film zit. De komiek wordt sinds de bekendmaking van de verwachte releasedatum eerder woensdag, belaagd met vragen over zijn afwezigheid in de bioscoopfilm.

"Krijg veel vragen over waarom ik niet in de Luizenmoederfilm zit", schrijft Ebbinge woensdagavond op Twitter. "Na twee geweldige seizoenen, waarin ik zowel schrijver, acteur als regisseur mocht zijn, was voor mij het verhaal wel verteld. Dus ging ik weer andere dingen doen.#PROMENADE bijv!"

De film van de populaire serie De Luizenmoeder is vanaf 30 juni in de bioscopen te zien. In de film is directeur Anton (Ebbinge) er niet meer op basisschool De Klimop. Daarom probeert Juf Ank (Ilse Warringa) de boel weer op de rails te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen.

Megahit

Met de film maakt hoofdrolspeler Ilse Warringa haar regiedebuut. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug. Een nieuwe toevoeging aan de cast zou actrice Beppie Melissen zijn, al is niet bekend wie zij gaat spelen.

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop, waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie trok wekelijks vele miljoenen kijkers en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Door: ANP