Oostpool komt op 19 januari met MeToo-rapport Azzini

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Theatergroep Oostpool treedt op 19 januari naar buiten met de resultaten van een onderzoek naar seksueel wangedrag en intimidatie bij het gezelschap. Dat heeft een woordvoerder donderdag laten weten na een publicatie in dagblad Trouw.

De krant meldt dat artistiek directeur Marcus Azzini moet vertrekken vanwege het externe onderzoek. De onderzoekscommissie zou in het vernietigende rapport constateren dat de artistiek leider, de zakelijk leider en de raad van bestuur moeten opstappen.

Oostpool ontkent noch bevestigt het bericht in Trouw. "De melders hebben tot 16 januari de tijd om te reageren, en die reacties worden ook meegenomen in de verklaring die wij daarna naar buiten gaan brengen", legt een woordvoerder uit. "We volgen de correcte procedure. Tot die tijd gaan we inhoudelijk niet op het rapport in."

Een aantal (ex-)medewerkers van Oostpool had melding gemaakt van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door artistiek directeur en regisseur Marcus Azzini. Hij zou hebben geflirt en pogingen hebben gedaan tot zoenen en verdergaande seksuele handelingen. Ook zou Azzini zich schuldig hebben gemaakt aan intimidatie en pesten van medewerkers.

Door: ANP