Vertoning Wonder Woman bij Pathé en Vue nog steeds onzeker

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Het is, een paar dagen voor de release, nog steeds onduidelijk of de blockbuster Wonder Woman: 1984 bij de twee grootste bioscoopketens van Nederland te zien zal zijn. Op de website van Pathé is de voorverkoop voor de film nog steeds niet begonnen. Vue laat in een korte reactie weten dat de gesprekken met distributeur Warner Bros. nog steeds lopen.

Beide concerns lieten eerder deze week weten de film niet op woensdag 16 december te gaan vertonen. Volgens de bioscopen heeft distributeur Warner vrij abrupt en eenzijdig de zakelijke voorwaarden voor de vertoning van de film gewijzigd. Zowel Pathé als Vue zei wel te hopen de film vanaf 17 december te gaan vertonen, het begin van de nieuwe speelweek. Maar hier lijkt op dit moment nog geen zicht op.

Warner liet zelf weten niet inhoudelijk te willen reageren op de kwestie. "Wij brengen de film op 16 december uit", meldt een woordvoerder. Hij kan niet zeggen in welke zalen de film dan te zien is. Pathé en Vue bezitten het grootste deel van de commerciële bioscopen in Nederland.

Stroeve gesprekken

Nederland zou een van de eerste landen zijn waar Wonder Woman: 1984 te zien is. De bioscopen leken in eerste instantie heel blij te zijn met het nieuws dat de actiefilm met actrice Gal Gadot toch uitkwam in december. Veel grote Hollywoodtitels zijn vanwege corona uitgesteld tot ver in 2021.

Volgens de twee bioscoopketens staan de stroeve gesprekken rond Wonder Woman: 1984 los van de discussie rond het plan van Warner om in 2021 grote films tegelijkertijd in de bioscopen en op hun streamingplatform HBO Max uit te brengen. Dit besluit heeft tot grote woede geleid onder in elk geval Amerikaanse bioscoopexploitanten en veel filmmakers.

Volgens Warner Bros. Nederland zullen alle grote films van de studio ook in 2021 in de bioscopen te zien. HBO Max wordt momenteel niet in Nederland aangeboden. Maar de baas van HBO Max meldde vorige week wel dat de dienst in de loop van 2021 in Europa wordt uitgerold.

Door: ANP