Bonami organiseert nostalgische games- en computerexpositie in Grote Kerk Zwolle

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Het Bonami SpelComputer Museum heeft de gratis te bezoeken expositie History of Games and Computing geopend in de Grote Kerk van Zwolle genaamd. Bezoekers kunnen tot en met 18 augustus een kijkje komen nemen en proeven van de nostalgie van vroeger. Er staan zestien vitrines opgesteld waarin een variëteit aan bekende computerapparaten en spelmachines tentoongesteld wordt. Dit meldt Stichting Bonami SpelComputers
De expositie maakt het mogelijkheid om kennis te maken met het culturele game- en computerserfgoed van vroeger. Denk aan noemenswaardige spelmachines van Atari, de vooruitstrevende Philips P2000 homecomputer uit 1981 en het vergeten Philips CD-i multimediasysteem. Ook de befaamde NES (Nintendo Entertainment System) en de originele Sony PlayStation ontbreken niet in de collectie.
 

Makkelijk om anderhalve meter afstand te houden

 
Bezoekers kunnen van dinsdag tot en met zaterdag in de kerk terecht, van 11.00 tot 17.00. De toegang is kosteloos en vooraf reserveren is niet nodig. De vitrines zijn ruim uit elkaar geplaatst, waardoor de anderhalvemeterafstandsregel geen enkel obstakel vormt. Ook voor mindervaliden is de tentoonstelling toegankelijk. De Grote Kerk is gesitueerd aan de Grote Markt 18 te Zwolle.
 
Voor meer informatie, zie de website van de Grote Kerk
 
Door: Nationale Recreatiegids