Anne Frank Huis staat stil bij Anne Franks 91e geboortedag

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Vrijdag 12 juni 2020 staat het Anne Frank Huis in Amsterdam stil bij de 91e geboortedag van Anne Frank. In het Anne Frank Huis, dat sinds 1 juni weer open is, zijn speciale inleidende programma’s en krijgen bezoekers een speciale ansichtkaart uitgereikt. Dit meldt het Anne Frank Huis.
Voor jongeren is er een ontmoeting en gesigneerde ansichtkaart door Luna Cruz Perez, die Anne Frank in het Anne Frank videodagboek vertolkt. Beiaardier Boudewijn Zwart brengt op 12 juni om 14.00 uur op het carillon van de Westerkerk een muzikale ode ter ere van Anne Franks geboortedag.
 

Anne Frank Huis weer iedere dag geopend

 
Het Anne Frank Huis is zeven dagen per week geopend en (alleen) toegankelijk met een online ticket met tijdslot. Voorafgaand aan het museumbezoek is het mogelijk om een inleidend programma te volgen. Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting
 

Tip directeur Anna Frank Huis: kom deze zomer

 
Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting, is blij dat het pand aan de Prinsengracht weer open is voor publiek: “We zijn verheugd dat we weer bezoekers in het Anne Frank Huis kunnen verwelkomen, in het bijzonder op Anne Franks geboortedag.” Leopold heeft ook nog een tip: “Nu de meeste buitenlandse toeristen nog noodgedwongen thuisblijven zeggen we tegen Nederlanders: kom deze zomer. Je hebt alle tijd en ruimte om via de boekenkast het Achterhuis binnen te gaan, waar Anne Franks groeistreepjes en plaatjes aan de wand van haar onderduik getuigen, evenals haar dagboeken die in de dagboekzaal te zien zijn. Middels een audiotour hoor je over Annes geschiedenis in de context van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging.”
 

Virtueel bezoek aan Anna Frank Huis

 
Alle mensen die het Anne Frank Huis willen bezoeken maar dat (nog) niet kunnen doen, kunnen via de website virtueel een kijkje nemen in Anne Franks onderduikplaats. Daarnaast is op het YouTube-kanaal van het museum het Anne Frank-videodagboek bekijken: een nieuwe, online videoserie waarin de 13-jarige Luna Cruz Perez Anne Frank vertolkt en Annes dagboekbrieven naar dagboekvideo’s vertaalt. Inmiddels hebben ruim vijf miljoen mensen wereldwijd het videodagboek op YouTube bekeken.
 
Door: Nationale Recreatiegids