Westfries Museum verlengt magische knipkunst-expositie tot januari 2021

Door Redactie Nationale Recreatiegids
8 min
Vier dagen na de opening van de expositie Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst sloten de deuren van het Westfries Museum in Hoorn. Vanaf 2 juni is de tentoonstelling weer te bewonderen, wanneer het museum heropent. Dit meldt het Westfries Museum. 
Directeur Ad Geerdink is blij dat het Westfries Museum zijn deuren weer kan openen voor publiek. “Dat is waar wij voor staan: het bewaren en delen van de verhalen en schatten uit de Gouden Eeuw. Dat zijn we de afgelopen weken online blijven doen, maar iedereen die graag in een museum komt, weet dat de beleving van een museumbezoek je even optilt uit je dagelijkse bestaan. De expositie Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst heeft dat effect zeker. Daarom hebben we deze expo verlengd tot 10 januari 2021. Het biedt zoveel mogelijk bezoekers de kans om de tentoonstelling toch te kunnen komen bekijken en deel te nemen aan de knip-activiteiten die speciaal voor de tentoonstelling ontwikkeld zijn.”
 

Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst

 
Eline Janssens, beeldend kunstenaar en tentoonstellingsmaker, brengt in de tentoonstelling Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst hierin een ode aan de zeventiende-eeuwse knipkunstenaar Joanna Koerten, een beroemdheid in haar tijd. Janssens is gegrepen door de beeldtaal en de expressieve kracht van knipkunst. In haar werken voor de openbare ruimte en theater stoft zij met overtuiging het wat belegen imago van deze kunstvorm af. Voor deze verrassende expositie rondom papier in het Westfries Museum heeft ze zich laten inspireren door leven en werk van de zeventiende-eeuwse knipkunstenaar/schaarminerva Joanna Koerten, en de vaste knipkunstcollectie van het Westfries Museum. Verdere exposanten zijn Bernard Heesen (geknipt glas) en Ferry Staverman (gelaserd papier).
 

Veiligheid voorop

 
Het Westfries Museum heeft zich als museum van de Gouden Eeuw in Hoorn inmiddels gedegen voorbereid om op 2 juni weer bezoekers te kunnen ontvangen. Het waarborgen van veiligheid voor bezoekers en medewerkers wordt gerealiseerd door de inzet van speciale routes in het museum, extra hygiënemaatregelen en een tijdslot. Bezoekers kunnen voorlopig alleen online een entreekaartje reserveren, ook als museumkaarthouder. Daarmee krijgen de bezoekers weer toegang tot de vaste collectie én de tentoonstelling Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst.
 

Actie: Word vriend van het Westfries Museum. Juist nu!

 
Om het museum te helpen, startten de Vrienden van het Westfries Museum de actie Word Vriend van het Westfries Museum. Juist nu!. Eline Janssens ontwierp speciaal voor deze actie een serie kleine porseleinen kunstwerken. Ook zal zij de nieuwe donateurs persoonlijk door de tentoonstellingsruimte leiden.
 
Kaartverkoop (alleen online) vanaf eind mei via de website van het Westfries Museum.
 
Door: Nationale Recreatiegids