Binnentip van de Dag #25: vier feest als The Queen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: vier feest in de geest van The Queen.
Dit zilveren Binnentip-jubileum vieren we graag op niveau, en wel met de verjaardag van koningin Elizabeth. De Britse vorstin is vandaag jarig en mag niet minder dan 94 kaarsjes uitblazen. Ze is momenteel de langst regerende monarch ter wereld, en de oudste regerende vorst uit de wereldgeschiedenis. Dat moet gevierd worden! Met taart, drank en dans graag. En zo doe je dat in de geest van Elizabeth.
 

Taart

 
Het was al bekend dat de Queen verzot is op chocoladetaart, nu weten we ook hoe die voor haar gemaakt wordt, want de voormalige royal chef Darren McGrady heeft een filmpje geplaatst op internet met de bereidingswijze. Het recept dateert nog uit de tijd van Queen Victoria, sweet! Meer informatie vind je via de website van Express
 

Drank

 
Hét drankje van Queen Elizabeth? Gin Dubonnet. De bereiding is simpel: een derde gin, twee derde Dubonnet, schijfje citroen, drie blokjes ijs. Benieuwd hoe je het moet klaarmaken? Robert Large, de sommelier van Buckingham Palace, weet hoe het moet.
 

Dans

 
Het is natuurlijk de vraag hoeveel de 94-jarige vorstin vandaag de dag nog danst, maar reken maar dat ze in het verleden veel op de dansvloer te vinden was. Een mooi voorbeeld daarvan staat op YouTube, waar tijdens een bal op Balmoral de Eightsome Reel wordt gedanst. Wellicht een beetje lastig in praktijk te brengen nu – je hebt er namelijk acht personen voor nodig – maar gelukkig bestaat er ook nog zoiets als een Foursome Reel, en daar heb je, precies, maar vier personen voor nodig. Kan dus prima met het gezin. Veel plezier! God Save The Queen!
 
Door: Nationale Recreatiegids