Slippertje van MEROL in Mauritshuis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
8 min
Op 23 januari 2020 brengt zangeres MEROL haar nieuwste nummer Slippertje uit. Zij trok haar stoute slippers aan om met cheeky teksten het verhaal achter een schilderij uit de collectie van het Mauritshuis tot leven te brengen. De 28- jarige popartiest geeft met haar nieuwe nummer een frisse blik op een 400 jaar oud schilderij van Joachim Wtewael. Dit meldt het Mauritshuis.
Na een geslaagde release afgelopen november van het nummer Parel van Spinvis (ruim 80.000 streams op Spotify binnen vijf weken) is MEROL de tweede artiest voor het muzikale project: Bekijk het Mauritshuis met je oren. Met haar nummer breidt zij de playlist van het Mauritshuis verder uit.
 

MEROL

 
Voor MEROL, artiestennaam van Merel Baldé (1991), is het Mauritshuis van huis uit al een geliefd museum. Hierdoor was het geen lastige keuze om zich te laten inspireren door een van de kunstwerken uit de collectie. MEROL: "In eerste instantie zou ik een mens te kiezen. Maar ik vind het juist wel leuk om voor iets levenloos te gaan". Onverwacht trok júíst één van de kleinste schilderijen uit de collectie haar aandacht, namelijk Mars en Venus betrapt door Vulcanus van Joachim Wtewael uit 1601.
 

Slippertje

 
Het verhaal achter het schilderij gaat over drie Griekse goden. Venus is getrouwd met Vulcanus, maar ligt intussen te vrijen met Mars. Haar slippers liggen naast het bed. Bij het zien daarvan reageerde MEROL met: "Ik lig opeens met Mars in bed, wat doe ik nou? Ik maak een slippertje." Alle goden kijken mee vanuit de hemel en zijn in plaats van woedend vooral geamuseerd. "Zullen we dan afspreken dat iederéén gewoon vreemd mag gaan. Gooi al die relaties open", oppert MEROL. "Venus is zich er namelijk ten volste van bewust dat zij met Mars het bed in duikt. Daar wijzen de slippers op." Maar leg de schuld niet bij iemand anders, steek de hand in eigen boezem, lijkt MEROL in haar nieuwe nummer te zeggen.
 

Gratis miniconcert

 
De single presentatie van het nummer Slippertje is op 23 januari met een gratis miniconcert in de foyer van het Mauritshuis om 21.00 uur. Het Mauritshuis heeft een zeer toepasselijke goodie laten ontwerpen voor alle aanwezige fans. Slippertje is vanaf 24 januari te beluisteren via de website van het Mauritshuis en op Spotify (zowel onder MEROL als Mauritshuis officiële playlist).
 
Kaarten zijn niet te koop. Bezoekers maken in de week voorafgaand aan het concert kans om online kaarten te winnen. Hou daarvoor de website van het Mauritshuis in de gaten.
 
Door: Nationale Recreatiegids