De Dag van de Korte Film op de kortste dag van het jaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Op de kortste dag van het jaar, 21 december, is het de Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem, zoals Human Nature, waarin mens en dier van plaats wisselen, en The Walking Fish, over een zeewezen dat mens wordt. Dit meldt Eye Filmmuseum
De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om hier verandering in te brengen wordt er nu al een paar jaar de Europese Dag van de Korte Film georganiseerd, altijd op de kortste dag van het jaar, 21 december. 
 

Korte films voor jonge kijkers

 
Speciaal voor de jonge kijkers vanaf vier jaar is er ook een programma met de beste korte films uit verschillende Europese landen, over het geheime leven van kikkervisjes, slakken, een walvis en een wilde haas. Deze programma’s zijn te zien in circa dertig landelijke filmtheaters. Bij een aantal voorstellingen zullen filmmakers aanwezig zijn voor een Q&A. Het overzicht van alle deelnemende filmtheaters is terug te vinden via de website van de Dag van de Korte Film.  
 
Door: Nationale Recreatiegids