Documentaire setfotograaf Apocalypse Now in de bios

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De film Dutch Angle, over de Nederlandse setfotograaf Chas Gerretsen, is vanaf 19 december in de bioscopen te zien. Eye Filmmuseum geeft de film een landelijke release, naast de nieuwe, gerestaureerde ‘final cut’ van Apocalypse Now.

Bioscoop KINO in Rotterdam vond vorig jaar in het archief van het Nederlands Fotomuseum nog nooit eerder gepubliceerde setfoto’s van filmklassieker Apocalypse Now uit 1979. De foto’s zijn op de set van de iconische film van Francis Ford Coppola gemaakt door de Nederlandse fotograaf Charles ’Chas’ Gerretsen. Gerretsen werd met een klein oeuvre in de jaren zeventig plotseling wereldberoemd. Zijn bekendste en meest gepubliceerde foto maakte hij in 1973 van de Chileense generaal en dictator Pinochet.

De documentaire Dutch Angle toont nog niet eerder gepubliceerde setfoto’s van de Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen, gemaakt tijdens de opnames van Francis Ford Coppola’s Vietnam-epos. Ook blikt regisseur Azman terug op de jeugd van de fotograaf en zijn werk in conflictgebieden als Chili, Cambodja en Vietnam.

Door: ANP