Opening galerieseizoen Amsterdam van start

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Zaterdag 7 september vindt in Amsterdam de aftrap van het nieuwe galerieseizoen plaats. Kunstliefhebbers kunnen hun route langs de feestelijke openingen van de Amsterdamse galeries beginnen met een bezoek aan de GalleryViewer Hotspot op de Keizersgracht. Vanuit de Hotspot vinden diverse rondleidingen plaats langs de galeries onder leiding van onder andere auteur Hugo Borst en actrice Maike Meijer (Toren C). Dit meldt GalleryViewer BV.
Wie zich goed wil voorbereiden op de open galeriedag kan via de website van GalleryViewer een plattegrond downloaden met routes langs de beste galeries van Amsterdam. Fons Hof, medeoprichter van Gallery Viewer en tevens directeur van Art Rotterdam, vertelt: “We willen ook bezoekers trekken die Amsterdam niet goed kennen en hen via onze routekaart een duidelijk beeld geven van welke galerie- en welke kunst waar te vinden is. Zo hopen we te stimuleren dat mensen bij de galeries vinden die aansluiten bij hun belevingswereld.”
 

Rondleidingen van bekende Nederlanders

 
Ter gelegenheid van de opening van het galerieseizoen opent GalleryViewer de deuren van haar pand op Keizergracht 241. Vanuit de Hotspot vinden diverse rondleidingen plaats langs de galeries onder leiding van onder andere auteur Hugo Borst en actrice Maike Meijer.
 

Experts en wijn

 
Tussen 12:00 en 19:00 uur is het mogelijk om de galeriekaart met routes en achtergrondinformatie op te halen. Daarnaast is het mogelijk om een kop koffie of glas wijn te nuttigen. De hele dag zijn de kunstexperts van The Art Connector – Jeannette ten Kate en Marloes van Vugt – beschikbaar om kunstkopers van advies te voorzien.
 
De opening van het Amsterdamse galerieseizoen vindt plaats op zaterdag 7 september van 11.30 tot 19.00 uur. Er doen 36 galeries mee. Voor meer informatie, zie de website van GalleryViewer.
 
Door: Nationale Recreatiegids