Raymi Sambo wordt voorzitter Stichting Theaterdagen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Acteur en regisseur Raymi Sambo is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting de Theaterdagen. Hij volgt Jacques van Veen op die afgelopen jaar afscheid nam. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een zwarte man deze functie bekleedt.

Stichting de Theaterdagen zet zich in voor de promotie van het Nederlandse theater in binnen- en buitenland en organiseert onder anderen Het Nederlands Theater Festival en Amsterdam Fringe. In de Raad hebben verder zitting Jeroen Bartelse, Rubina Boasman, Angelique Finkers en Thomas Spijkerman.

Raymi Sambo maakt al jarenlang taboedoorbrekende interactieve theatervoorstellingen over heikele thema’s, zoals onlangs nog Zwarte Piet. Hiervoor won hij onder meer de Spotlight-award tijdens de Black Achievement Month en de Winq Diversiteitsprijs. Recent presenteerde Sambo nog een voorstelling over de Stonewall-rellen die een halve eeuw geleden in New York plaatsvonden.

Zowel het Nederlands Theater Festival als het out-of-the-box theaterfestival Amsterdam Fringe vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 15 september in Amsterdam.
 
Door: ANP