Beroemd gevechtsvliegtuig te zien tijdens Soesterberg Zomeroffensief

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Een van de bekendste gevechtsvliegtuigen van de twintigste eeuw, de F-104 Starfighter, is tijdens het Soesterberg Zomeroffensief bij het Nationaal Militair Museum te bewonderen voor publiek. Het evenement vindt plaats op 24 en 25 augustus. Dit meldt het Nationaal Militair Museum. 
De Starfighter is een van de bekendste jachtvliegtuigen uit de geschiedenis van de Luchtmacht. Dit exemplaar is een tweezitter en werd gebruikt voor trainingsvluchten. Vele jachtvliegers van de vliegbasis Volkel hebben in dit vliegtuig hun opleiding gehad. Normaal staat dit vliegtuig in depot maar nu is hij speciaal voor het evenement in orde gemaakt en voor bezoekers te bezichtigen.  
 

Soesterberg Zomeroffensief

 
Tijdens het tweedaagse evenement zijn er, naast de Starfighter, nog tal van vlieg- en voertuigen te zien. Ook de F-4 Phantom straaljager keert terug naar Soesterberg en wordt vergezeld van onder andere de Challenger-tank en de Russische T34-tank. Twee keer per dag zal er een tankshow zijn in de Arena. Daarnaast is er een militaire markt, muziek, een foodcourt en zijn er volop activiteiten voor kinderen. 
 
Meer informatie over het Soesterberg Zomeroffensief is te vinden via de website van het Nationaal Militair Museum. Hier kunnen ook tickets voor het evenement worden gekocht. 
 
Door: Nationale Recreatiegids