Q-Factory toont Blade Runner na dood Hauer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Filmclub Q-Factory eert volgende week de overleden ster Rutger Hauer met de vertoning van de sf-klassieker Blade Runner. De iconische film van regisseur Ridley Scott is op 31 juli eenmalig in de bioscoop in Amsterdam te zien.

De thriller uit 1982 vertelt over een agent (Harrison Ford) die in een naargeestige, dystopische toekomst jaagt op menselijke klonen. Blade Runner betekende de grote doorbraak in Hollywood voor de Nederlandse acteur Rutger Hauer, die een van de ontsnapte 'replicants' speelt.

Blade Runner was begin jaren tachtig overigens geen grote hit, maar wordt tegenwoordig zowel inhoudelijk als visueel beschouwd als één van de belangrijkste en meest gezaghebbende sciencefictionfilms van de twintigste eeuw.

Q-Factory is niet de enige bioscoop die werk van Hauer vertoont. Filmmuseum Eye draait op 3 augustus de Nederlandse klassieker Spetters uit 1980. Hauer speelt hierin de rol van een succesvolle motorcoureur. De kaartverkoop hiervoor is al gestart. Ook voor de vertoning van Blade Runner op 31 juli in Q-Factory zijn inmiddels tickets te krijgen.

Door: ANP