Het Nationale Theater zoekt statushouders voor nieuwe voorstelling

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Het Nationale Theater is op zoek naar mensen met een vluchtelingenachtergrond (statushouders), die graag willen meespelen in de nieuwe voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg, dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan al Galidi. Het theatergezelschap zoekt voor zes steden waar het de voorstelling gaat opvoeren, 25 mensen. Dit meldt Het Nationale Theater.
Rodaan al Galidi zat negen jaar in een AZC en schreef daarover het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg, dat gaat over Semmier Kariem, die droomt van een nieuw leven, maar eindeloos moet wachten. 
WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties, De Meervaart en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en gaan het boek omzetten in een theatervoorstelling. Ze zetten het AZC als een dorp met eigen wetten en regels op het toneel. Theater, muziek en dans komen samen in een humoristische en indringende voorstelling, gespeeld door een cast van acteurs, musici en tientallen statushouders. Zij nemen het publiek mee in de soms bizarre levens van de mensen die in het AZC wonen en werken en die soms hopeloos verstrikt raken in het systeem.
 

Selectiedagen

 
Het stuk zal in negen steden in Nederland worden opgevoerd. Voor zes van deze steden wordt gezocht naar statushouders die willen meespelen. Het gaat om Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Leeuwarden en Den Haag. In al deze steden worden in september en oktober selectiedagen georganiseerd voor geïnteresseerden. Meer informatie hierover is te vinden via de wervingspagina Talent voor het leven. De speellijst van de voorstelling is onder meer terug te vinden via de website van WAT WE DOEN.
 
Hoe ik talent voor het leven kreeg  gaat op 14 februari in première bij het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Op dezelfde plek is er op 13 februari al en try-out van het stuk. Daarnaast wordt er op 29 oktober 2019 in Theater Zuidplein Rotterdam een debat georganiseerd rondom Hoe ik talent voor het leven kreeg. Exacte tijden zijn nog niet bekend. 
 
Door: Nationale Recreatiegids