Normal_apollo_11_-_first_steps_edition__beeld_via_omniversum_

Het is vijftig jaar geleden dat de Amerikaanse astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins naar de Maan voeren. Met de legendarische woorden : “That’s one small step for a man, a giant leap for mankind.” zette Armstrong met Aldrin als eerste mensen voet op de Maan. Het Museon en Omniversum in Den Haag vieren dit feit met bijzondere activiteiten. Dit meldt Museon.

In het Museon staat de expositie Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde in het teken van de ruimtevaart. Extra bijzonder is dat er in de André Kuiperszaal een echte maansteen kan worden aangeraakt; eerder kon dit al tijdens de Museumweek. Daarnaast is het komend weekend voor kinderen vanaf zeven jaar mogelijk actief aan de slag te gaan met het bouwen van een eigen raket, die ook daadwerkelijk zal worden afgeschoten.
 
In de expositie Reizen in de Ruimte draait het om de wereld van ruimtevaart en wetenschap. Bezoekers kunnen zelf kunnen ontdekken welke actuele technieken en thema’s een rol spelen als het gaat om verder te kunnen leven buiten onze aarde. De expositie laat zien hoe belangrijk technologie is om de mens verder dan de aarde te laten reizen. 
 

Apollo 11

 
In koepelbioscoop Omniversum draait momenteel Apollo 11: een Engelstalige documentaire op IMAX-formaat, met niet eerder vertoonde beelden over de eerste bemande maanreis. De film van regisseur Todd Douglas Miller en producent Statement Pictures, maakt alleen gebruik van origineel beeldmateriaal en geluid, recent ontdekt in de kluizen van NASA. De documentaire focust op alle facetten van de Apollo-missie: de laatste weken van de voorbereiding, de lancering, de landing en de terugkeer op aarde.
 
Daarnaast is nu de film Fly me to the Moon te zien, dat het verhaal vertelt van drie jonge vliegjes, die hun droom waarmaken door stiekem mee te vliegen met de eerste reis naar de maan. Ze komen voor veel spannende uitdagingen te staan die de reis in gevaar brengen. Zouden ze de missie kunnen redden? Fly me to the Moon is een film voor het hele gezin.
 
De tentoonstelling Reizen in de Ruimte is nog tot en met 1 september te zien in het Museon in Den Haag. Voor de speeltijden van Apollo 11 en Fly me to the Moon, zie de website van Omniversum.
 
Door: Nationale Recreatiegids