Kleurenexpositie National Geographic in Museon

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Vanaf 29 juni tot en met 1 december 2019 is in het Museon in Den Haag de fototentoonstelling National Geographic Colors of the World te zien. In deze expositie worden de kleurrijke foto’s getoond van topfotografen als Steve McCurry, Brian Skerry, Robert Harding en George Mobley. Dit meldt Museon.
In de tentoonstelling wordt met name aandacht besteed aan perceptie, betekenis en symboliek van kleur, en de werking ervan: sommige kleuren kalmeren, andere geven juist energie, en er zijn kleuren die ons vooral verbazen. "Een wereld van kleuren omringt ons elke minuut van de dag en toch staan we hier zelden bij stil", zo stelt Museon in zijn persbericht. Naast de betekenis van kleur voor mensen, wil de tentoonstelling ook inzichtelijk maken wat de betekenis van kleur is bij dieren.
 

Samenwerking

 
National Geographic Colors of the World is onderdeel van de NatGeo Focus Gallery, de permanente fototentoonstelling van het Museon. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband tussen het Museon en National Geographic.
 
De tentoonstelling National Geographic Colors of the World is van 28 juni tot en met 1 december 2019 te zien in het Museon in Den Haag.
 
Door: Nationale Recreatiegids