Yora Rienstra speelt vervolg op PAAZ

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Cabaretier Yora Rienstra gaat het komende seizoen het theater in met de voorstelling UP, een bewerking van de bestseller van Myrthe van der Meer. Dat heeft Theaterbureau De Mannen vrijdag bekendgemaakt. UP is hiermee het vervolg op de succesvolle toneelvoorstelling PAAZ, die in februari 2017 in première ging.

In PAAZ belandde hoofdpersoon Emma op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (paaz). Ter voorbereiding van die voorstelling liet Rienstra zich opnemen op een paaz om een beeld te krijgen van wat hoofdpersoon Emma meegemaakt moet hebben.

In UP moet Emma opnieuw de psychiatrische kliniek in, terwijl zij dat allerminst verwacht. Het publiek krijgt meer zicht op Emma's ‘hersenstormen’. Scherp en met veel humor verwoordt cabaretier Rienstra de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan.

Rienstra heeft vier cabaretprogramma’s op haar naam staan en won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze is een van de presentatoren van het VARA-programma RamBam en de AD Ochtendshow To Go. UP is vanaf oktober in de Nederlandse theaters te zien.

Door: ANP