Het Nationale Theater komt met avond over boosheid

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Het Nationale Theater organiseert maandag 13 mei onder de noemer Boosheid is HOT een avond geheel gewijd aan boosheid. In de Koninklijke Schouwburg van Den Haag zal het onderwerp bij de hoorns worden gevat met onder meer theater, muziek, discussie en cabaret. Dit meldt het Nationale Theater.
Zo gaan Wouter de Winther van de Telegraaf en opinieleider Marianne Zwagerman in op de onvrede in Nederland, terwijl cabaretier André Manuel het publiek laat lachen om boosheid. Gedragsbioloog Patrick van Veen gaat dieper in op wat boosheid is en wat de functie daarvan is, en theatermaker Sadettin Kirmiziyüz en singer-songwriter en acteur Saman Amini refelecteren theatraal en muzikaal op het onderwerp. De avond wordt afgesloten met een gesprek met de bekende Hagenees Leo Dommanschet, van Leo's Koffiehuis in Laak.
 

Hete onderwerpen

 
Boosheid is HOT maakt onderdeel uit van de HOT-reeks van het Nationale Theater. Eens per drie maanden organiseert het toneelgezelschap een avond waarbij podiumkunstenaars, ervaringsdeskundigen, politici, filosofen, schrijvers en wetenschappers het podium delen tijdens een HOT-avond in de Koninklijke Schouwburg. Het doel is ‘hete onderwerpen’ te ontdoen van scherpe randen door ze kunstzinnig en nieuwsgierig te benaderen.
 

Eerdere edities HOT

 
In Marokkanen zijn HOT kookte een Marokkaanse kok op het podium. In Den Haag is HOT zongen bekende Hagenezen als Wim Deetman, Tommie Beugelsdijk, Valika Smeulders en John van Zweeden uit volle borst O, o Den Haag. En in Optimisme is HOT stonden jongeren op het toneel die moeilijk aan de bak komen. Zij vertelden hoe ze opgebloeid zijn door op de Haagse Markt te werken.
 
Boosheid is HOT is de laatste HOT-avond van theaterseizoen 2018 / 2019.  Op maandag 18 november is de eerstvolgende editie met als thema De Aarde is HOT.
 
Meer informatie over de HOT-avonden is te vinden via de website van Het Nationale Theater
 
Door: Nationale Recreatiegids