Hoofdrol voor Freek de Jonge in De vogelwachter

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Freek de Jonge is binnenkort te zien in een Nederlandse speelfilm. De cabaretier heeft de hoofdrol gekregen in De vogelwachter. "Een oudemannendroom wordt werkelijkheid", zegt de 74-jarige De Jonge daarover in een verklaring.

Freek de Jonge kruipt in de rol van een oude man die al bijna een halve eeuw moederziel alleen midden in de oceaan op een eilandje vol vogels woont en werkt. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in de natuur komt abrupt een einde. Maar de vogelwachter weigert te gaan en trekt ten strijde.

De regie van de film ligt in handen van schrijver en regisseur Threes Anna. De vogelwachter wordt ontwikkeld en geproduceerd door Hanneke Niens en Hans de Wolf. De film is een coproductie met AVROTROS.

De Week van Freek

De film komt in 2020 uit in de bioscoop, zo heeft distributeur September Film laten weten. De opnames gaan volgende week van start en duren tot half juni. Daarna is Freek de Jonge vooral in Haarlem te vinden, waar van 14 tot en met 22 juni in de Stadsschouwburg aldaar De Week van Freek plaatsvindt. Met het evenement wordt onder meer gevierd dat De Jonge vijftig jaar geleden met zijn eerste professionele cabaretprogramma op de planken stond in de Stadsschouwburg Haarlem. 

Door: ANP