André Kuipers opent Museumweek met onthulling gouden astronautenpak

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Vandaag wordt door André Kuipers de vijfde Nationale Museumweek afgetrapt. Dit doet hij door op de P+R Sassenheim langs de A44 een enorm gouden astronautenpak te onthullen. Het is een uitvergrote kopie van een astronautenpak dat Kuipers ooit zelf droeg. Dit meldt de Museumvereniging.
Kuipers droeg het pak toen hij aan boord van de Russische Soyuz-capsule zat. Momenteel zit het zogeheten Russische 'drukpak' in de collectie van Space Expo in Noordwijk, waar het een van de meest geliefde objecten is. Nu zal het in een gouden variant van zestien meter hoog en tien meter breed langs de snelweg komen te staan: een passende aandachtstrekker voor de Nationale Museumweek, het culturele evenement dat mensen aanspoort 'Ons echte goud' te gaan ontdekken in de Nederlandse Musea. 
 

Extra pronken met het collectief bezit

 
Tijdens deze vijfde editie van de Nationale Museumweek, die loopt van 8 tot en met 14 april, pronken ruim vierhonderd musea in Nederland nog eens extra met het culturele kapitaal dat er te zien is, en wordt er benadrukt dat het collectief bezit is. Op veel plekken worden er extra activiteiten georganiseerd. Meer informatie over alle deelnemende musea en over hun bijzondere programmering, zie de website van de Nationale Museumweek
 
Door: Nationale Recreatiegids